top of page

OM MIG

Mitt namn är Anton, jag är 25+ och brinner för att göra det omöjliga möjligt. Vid 10 års ålder drabbades jag av en ögonsjukdom som heter LHON- sjukdomen påverkar det centrala synfältet som blir suddigt. Oftast behåller den drabbade periferiseendet. För mig har LHON- sjukdomen nedsatt min syn till att jag ser cirka 10%. Men mitt handikapp har aldrig hindrat mig från att utmana mig och uppnå mina drömmar.

 

Att vara fysiskt aktiv är något som är väldigt viktigt för mig och mitt välmående. Min filosofi är att med rätt vilja kan man klara allt. Med det rätta mind setet så är det bara viljan som sätter gränserna.
 

Jag är född och uppvuxen i Karlstad. Har tidigare spelat fotboll och innebandy mot fullt seende. I min innebandykarriär nådde jag som högst till division 2. En stor del till mina framgångar inom både innebandy och fotboll var att jag accepterade mina begränsningar. Genom att vara medveten om mina begränsningar och förutsättningar kunde jag fokusera på det jag var bra på och utveckla det ännu mera. 

Genom mitt medvetande la jag mer fokus på att träna hårdare och mer än mina konkurrenter. Att hitta rätt inställning i sitt idrottsutövande men även i livet i stort tror jag är något som fler skulle kunna dra nytta av. Vi kan inte va bäst på allt men genom att fokusera vår energi kan vi bli väldigt bra på våra fokusområden!

Bortsett från mitt intresse för idrott arbetar jag som ekonom och mitt intresse för börsen och aktier har funnits med redan sedan tonåren. 

Vill du veta mer om LHON- kolla på filmklippet "Se framåt". Ett klipp om mig och om hur man kan använda olika synträningstekniker för att förbättra sin syn efter ett synfältsbortfall. Du ser filmklippet HÄR. 

Läs mer om LHON här. 


 

bottom of page