top of page

Börja om på nytt, igen.


Repost 17 juni 2019. Sommaren är en tuff tid för många men jag vill verkligen be er att sluta skicka era kostscheman som ni komponerat ihop själva till mig. Jag vill inte vara den som ger tips & råd. Istället vill jag påminna dig, om du är någon av avsändarna i min inkorg att dina känslor är giltiga och att du inte är ensam i att känna dom. Jag vet att det finns mängder av skäl som förklarar att du, i dessa tider tror att du måste förändra dig.


När våren övergå till sommar byter massmedier skepnad; inte för att förmedla realism och sprida kroppspositivism utan som ännu en påminnelse om att en tjock person bara får representeras i media om denne lever med självförakt.


Mina desperata försök till förändring har gjort att jag blivit Premium Plus premunerant på Aftonbladet säkert tio somrar i rad. För att kunna ta del av artiklar som tipsar om ”hur man får en strandkropp på fyra veckor” eller ”15 tips för att slippa gömma sig i vassen”. Det är så jävla tröttsamt att västvärldens kanske största hälsoproblem blir komprimerat på det här sättet, genom normaliserande av något sjukligt.

Att ta till desperata åtgärder är bara ett misslyckande i raden av många då jag jagat samhällets ouppnåeliga kroppsideal. Jag önskar att jag kunde krama om Emma 14, 16, 18 & 20 år. Att jag hade kunnat befriat henne från all den tanke hon lagt på kost, kompensation, bestraffning och hets inför sommaren.

Förändring kan vara positiv så länge den sker av rätt anledningar och inte av föreställningarna om hur man borde vara. Min sårbarhet blev min tillgång först när jag slutade kämpa emot min natur. Släppte kraven. Sa upp min prenumeration på Aftonbladet & avföljde konton som gav mig ångest. När jag bröt upp med bilden av ett sjukt ideal spräcktes bubblan av skam som i sin tur gav mig möjligheten att känna mig fri. Det gav mig chansen att utvecklas, inte stagnera. Börja växa. Ta plats. Finnas till. Tro på mitt eget värde, istället för det motsatta. Jag lovar att det går att skapa sig själv på nytt, oavsett visioner. Om man vill. Börja om på nytt. Igen. Men först måste man bygga upp en vänskap. En acceptans, till sig själv💖 #kroppshets

121 visningar0 kommentarer

Комментарии


bottom of page